Veelgestelde vragen sigaren

Waar komt de sigaar oorspronkelijk vandaan?
Wie meer van de geschiedenis van de sigaar wilt weten, begint bij het begin: Columbus. Hij was de eerste Europeaan die in 1492, in het nieuw ontdekte continent Amerika, kennis maakte met mensen die sigaren rookten. Roken was in die gebieden voorbehouden aan opperhoofden en priesters en ze kenden er geneeskrachtige eigenschappen aan toe. Columbus had op dat moment meer belangstelling voor goud, zilver en kruiden, maar de bemanning van zijn schepen had een vooruitziende blik en namen tabaksbladeren mee naar huis. Vanaf dat moment begon de geleidelijke opmars van tabak in Europa.

Hoe wordt een sigaar geproduceerd?
Een goede sigaar bestaat uit 100% tabak. De kwaliteit van deze kostbare grondstof bepaalt voor een groot gedeelte de finesse en het aroma van een sigaar. Tabaksplantages treft men aan in veel tropische en subtropische landen, maar ook in Zuid-Europese streken. Sigarentabak van de beste kwaliteit gedijt het best rond de evenaar op vulkanische of kleiachtige, humusrijke grond. De toewijding en zorg die men besteedt aan het maken van een sigaar begint al bij het verbouwen van tabak en dus bij het zaaien. Tabakszaad is zo klein dat men het niet los uit de hand kan zaaien.

Op tabaksplantages vermengt men het zaad daarom meestal met zand en water om het vervolgens te zaaien. De groei van zaadje naar volwassen plant neemt ongeveer 80 dagen in beslag. Gedurende die 80 dagen is elk uur belangrijk. De tabaksplanten worden voortdurend in de gaten gehouden. De juiste hoeveelheid zon en water zijn van groot belang voor de ontwikkeling van de tabaksbladeren. Alle tabak die voor het dekblad bestemd is, wordt blad voor blad van onder naar boven met de hand geplukt, in de richting van het rijpingsproces. Na het plukken worden de bladeren gedroogd door ze aan dunne draden te rijgen en in speciale droogschuren op te hangen.

De wind krijgt in deze droogschuren vrij spel en zorgt ervoor dat de tabaksbladeren 90% van hun gewicht verliezen. Tegelijkertijd worden suikers, eiwitten en nicotine afgebroken. Als de bladeren voldoende gedroogd zijn, worden ze gefermenteerd. Van de gedroogde bladeren worden bundels en vervolgens forse stapels gemaakt. Door de  druk van de bovenste bladeren op de onderliggende bladeren in combinatie met de vochtigheid van de tabak stijgt de temperatuur in het midden van de stapel tot 50 °C. Om dit fermentatieproces gelijkmatig te laten plaastvinden worden stapels continu afgebroken en opgebouwd totdat alle bladeren zowel middenin als boven- en onderop hebben gelegen. 

Na de fermentatie worden de tabaksbladeren gesorteerd op kleur en lengte om vervolgens in balen naar de sigarenfabriek verscheept te worden.

Welke modellen zijn er?
Er is een grote diversiteit aan modellen. Hieronder volgen de belangrijkte:

Cigarillo: Slank model. Uitermate geschikt voor een wat korter rookmoment. Door de kleine diameter ontwikkelt zich een aroma dat het midden houdt tussen pittig en zacht. Een lichte sigaar.
Senoritas: Meest gerookte model en niet zonder reden. Combineert het rijkere aroma van grotere sigaren met het korte rookmoment van de kleinere modellen. Voor liefhebbers die even wat minder ruim in hun tijd zitten. Ook ideaal voor beginners die voor het eerst met sigaren kennis willen maken.
Tuitknak: Groot rookgenoegen verpakt in een authentiek model. Vraagt ongeveer evenveel tijd als een senoritas, maar smaakt over het algemeen minder pittig. U rookt hem aan het brede eind en U steekt hem aan het spitse eind aan.
Wilde Cigarro: De wilde cigarro is een senoritas met een flos. Het is een evenwichtige sigaar die dankzij het ongeorganiseerde vuureinde, het voorvoegsel "wild" heeft gekregen. Voorheen werd deze sigaar ook wel "wilde Havana" genoemd.
Panatella: Panatella's hebben als voornaamste kenmerk dat ze relatief lang zijn in verhouding tot hun dikte. Dit elegante model wordt veel door dames en jonge rokers op waarde geschat.
Corona: De corona is de ultieme after-dinnersigaar. Voor de melangeur is dit model een bewijs van zijn vakmanschap en kunde. Dit model geeft perfect de gelegenheid om het binnengoed, omblad en dekblad optimaal op elkaar af te stemmen. Corona's hebben een ideale brandtemperatuur en zachtheid. Trek er wel een klein uurtje voor uit.

Wat is het verschil tussen short- en longfillers?
Het verschil tussen een shortfiller en een longfiller zit in het binnengoed. Bij een shortfiller bestaat het binnengoed uit kleine stukjes versneden tabak van verschillende herkomst, waarbij de grove bladnerven zijn verwijderd. Bij een longfiller bestaat het binnengoed uit hele tabaksbladeren die in elkaar zijn gerold. Een Nederlandse sigaar is altijd een shortfiller. Een groot deel van de kwaliteit van zo'n sigaar wordt bepaald door het talent en vakmanschap van de melangeur. De melangeur stelt uit soms meer dan 20 verschillende soorten tabak een melange samen die de juiste smaak heeft. Die melange is geen vast recept, maar afhankelijk van de jaarlijkse oogst. Er wordt wel eens beweerd dat het verschil tussen short- en longfillers ook een verschil in kwaliteit is. Niets is minder waar. Niet de aard van het binnengoed, maar de kwaliteit van het binnengoed is medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de sigaar. Andere factoren zijn de kwaliteit van het om- en dekblad en het vakmanschap van de fabrikant.

Moet een sigaar geknipt worden?
Soms wel, soms niet. Vrijwel alle Nederlandse sigaren kunt U roken zonder te knippen. Natuurlijk dient U ze wel aan de goede kant aan te steken. Bij sommige Nederlandse sigaren en bij veel sigaren uit het buitenland ligt dit anders. Deze hebben een afgesloten mondeinde en dienen eerst geknipt of geboord te worden. Maak het mondeinde van te voren een heel klein beetje vochtig. Hierdoor gaat het knippen of boren een stuk makkelijker. Afbijten is not done. Het mag er dan mannelijk uitzien, maar vaak vernielt U de sigaar en blijft er tabak achter in Uw mond.

Wat is het nut van een sigarenbandje?
Indringende geurtjes doen een sigaar meer kwaad dan goed. Het is geen goed idee om met vieze handen, na het aanbrengen van parfum of na het snijden van een ui een sigaar aan te steken. Zo is hoogstwaarschijnlijk het sigarenbandje ontstaan, om geen geur van Uw vingers over te brengen op de sigaar. In het begin was dit papiertje wit. Later ontstond het idee om dit te gebruiken als een vorm van reclame en zodoende zijn er talloze verschillende sigarenbandjes.

Hoe rookt men een sigaar?
Steek een sigaar aan met een cederhoutje, gasaansteker of lucifer. Als een lucifer wordt gebruikt, wacht dan even totdat de zwavel van de luciferkop is verbrand. Gebruik nooit een kaars of benzineaansteker. Deze verspreiden een geur die het aroma van de sigaar niet ten goede komt. Houd de sigaar boven de vlam en niet erin. Draai de sigaar langzaam rond. Tenslotte blaast U zachtjes in het vuureind om de warmte gelijkmatig te verdelen om scheefbranden te voorkomen. Een sigaar rookt men heel rustig met korte trekjes. Zo zorgt U ervoor dat het rookkanaal van de sigaar koel blijft wat de zachtheid van de smaak ten goede komt. Een sigaar rookt men niet over de longen. Laat de rook even in Uw mond en blaas zachtjes uit. Hier krijgen de smaakpappillen de tijd om de sigaar goed te proeven.

Wat is de functie van de askegel?
De askegel heeft een verkoelend effect en zorgt voor een lagere brandtemperatuur. Dit komt de smaak ten goede. De askegel zo lang mogelijk laten zitten is het devies.

Moet een sigaar helemaal opgerookt worden?
Er zijn geen regels voor hoe ver een sigaar opgerookt dient te worden. Sommigen roken ze half op, anderen roken door tot hun vingers eraan branden. Ons advies is dat U door kunt roken zolang de sigaar lekker smaakt. Iedere sigaar heeft een zogenaamd omslagpunt. Hierna verandert het karakter. Meestal is dat als de sigaar voor ¾ is opgerookt.

Wat te doen als een sigaar voortijdig dooft?
Niets aan de hand zolang de sigaar nog warm is. Wrijf de askegel voorzichtig van het vuureinde en steek de sigaar aan op dezelfde wijze als in het begin. De smaak en aroma gaan dan niet verloren. Op het moment dat een sigaar is afgekoeld, is het niet raadzaam om de sigaar opnieuw aan te steken. De smaak en aroma zijn dusdanig veranderd dat het geen genoegen meer is om de sigaar verder te roken.

Hoe maakt men een sigaar uit?
Leg de sigaar in een asbak en laat hem zelf langzaam doven. Het is geen passend afscheid om de sigaar uit te drukken.

Wat heeft de dikte van een sigaar met de smaak te maken?
Wie van zacht houdt, rookt het liefst een dikkere sigaar. Dit komt omdat bij een dikkere sigaar de brandtemperatuur lager is. Dat komt de smaak ten goede. Dunnere sigaren hebben een hogere brandtemperatuur, met als gevolg dat de smaak iets pittiger is. Daarnaast zijn bij een dikkere sigaar het binnengoed, omblad en dekblad beter in balans.

Wat heeft de kleur van een sigaar met de smaak te maken?
Van donkere sigaren denkt men al snel dat het zware sigaren zijn. Dat kan, maar hoet niet altijd het geval te zijn. Een brazielsigaar is bijvoorbeeld een donkere sigaar, maar heeft een ietwat zoete smaak. Een sigaar met een dekblad uit Sumatra is veel lichter van kleur, maar smaakt kruidig. De uiteindelijke smaak van een sigaar wordt bepaald door het samenspel van binnengoed, omblad en dekblad.

Wanneer rookt men welke sigaar?
Er zijn hier geen strenge regels voor. Uw persoonlijke voorkeur is wat telt, net als beschikbare rooktijd. Voor een corona moet U toch al gauw een uurtje uittrekken. Een cigarillo daarentegen rookt U veel korter. Er zijn rokers die de dag klein beginnen en groots afsluiten. Andere rokers prefereren het liefst de hele dag hetzelde model. Alles is mogelijk, zolang het goed smaakt. 

Welke sigaar is een goed instapmodel voor beginners?
Een cigarillo ziet er anders uit dan een corona. Met welke sigaar voelt U zich het meest op Uw gemak. Daarnaast speelt smaak ook een rol. Dunnere sigaren zijn over het algemeen pittiger dan dikkere. Om die reden is de senoritas een goed model om mee te beginnen. Het combineert de zachtheid van dikkere sigaren met het korte rookmoment van de kleine modellen.

Wat is er bijzonder aan een tuitknak?
Wat opvalt bij een tuitknak is het spitse uiteinde, het tuitje. Hier wordt de sigaar aangestoken. Door het samenkomen van het om- en dekblad komt U een bijzondere smaak tegemoet. In het begin proeft U immers geen binnengoed. Een tuitknak wordt soms aan de foutieve (brede uiteinde) aangestoken. Hierdoor mist U die aparte smaak, maar ook zult U merken dat de sigaar veel minder trekt en er is een risico dat het dekblad afrolt.

Wat betekent "wild"?
Wild heeft niets met de smaak, maar alleen met het uiterlijk te maken. Een wilde sigaar heeft een flos aan het uiteinde. De sigaar is niet afgesneden, waardoor er delen van het binnengoed en omblad naar buiten steken. De aard van de gebruikte tabakken bepaalt de smaak, niet het uiterlijk. Een wilde sigaar hoeft dus niet altijd "wild" te smaken.

Waar komen de beste tabakken vandaan?
De voornaamste landen die sigarentabak telen zijn Indonesië, Cuba en Brazilië. Ook zijn de Dominicaanse Republiek, Nicaragua, Honduras, Filipijnen leveranciers.

Waarom zijn Nederlandse sigaren zo populair?
Nederlandse sigaren zijn bijzonder gewild in binnen- en buitenland. Nederland heeft in tegenstelling tot Cuba of Brazilië geen eigen tabaksplantages binnen zijn landsgrenzen. Het succes van de Nederlandse sigaar is gebaseerd op 2 kenmerken: een neus voor kwaliteit en koopmansgeest. Nederlanders zijn vanaf het begin in staat geweest de beste tabakken te kopen en hadden de kunst van het melangeren snel onder de knie. De melange van een eersteklas Nederlandse sigaar bestaat uit 15 tot 20 verschillende tabakssoorten en is het best bewaarde geheim van iedere sigarenfabrikant. Koopmansgeest is de tweede reden achter het succes van de Nederlandse sigaar. Nederlandse shortfillers waren en zijn een gewild genotsartikel. Al jaren behoort Nederland tot de grootste sigarenexporteurs te wereld.

Zijn handgemaakte sigaren beter?
Het predikaat "handgemaakt" zegt weinig over de kwaliteit en smaak van een sigaar. Als de ambachtsman inferieure tabak gebruikt zal ondanks alle inspanning een inferieure sigaar ontstaan. De beleving van "handgemaakt" doet vooral een beroep op emotie. Het laat men terugdenken aan vroeger, een tijd waarin het beter leek dan nu. Onze ratio vertelt een ander verhaal. Mechanisering heeft het met de hand maken van sigaren overbodig gemaakt, zonder kwaliteit in te leveren. De kwaliteit is door mechanisering zelfs constanter geworden. Bovendien heeft mechanisering sigaren betaalbaar gemaakt. Essentieel is natuurlijk wel dat de kwaliteit van de tabak uitstekend dient te zijn. De melangeur is hier verantwoordelijk voor en het maken van een afgewogen melange is mensenwerk. In dat opzicht is iedere sigaar een klein beetje handwerk.

Hoe kan men sigaren het beste meenemen?
Sigaren zijn kwetsbaar. Ze breken eenvoudig en een klein gaatje in het dekblad zorgt voor valse lucht. Om Uw sigaren te beschermen kunt U ze het beste meenemen in een sigarenkoker. Let wel op de juiste maat. Te groot en de sigaren beschadigen doordat ze heen en weer schuiven, te klein en ze kunnen breken door ruimtegebrek.

Hoe kan men sigaren het beste bewaren?
Vroeger was het in huis veel vochtiger dan nu het geval in. Toen moest men z'n uiterste best doen om de sigaren droog te krijgen om ze smaakvol te kunnen roken. Door de intrede van de centrale verwarming is dat veranderd. Huizen zijn te droog om een sigaar te bewaren. De sigaar dient namelijk een heel klein beetje vochtig te zijn. Om dat te bewerkstelligen is een humidor eigenlijk noodzakelijk. Een humidor is een van kostbare houtsoort vervaardigde kist waarin een luchtbevochtiger is geplaatst. Hierin behouden sigaren hun vochtigheid. Shortfillers dienen bewaard te worden in een omgeving van 40-50% luchtvochtigheid. Longfillers daarentegen komen het best tot hun recht bij een luchtvochtigheid van 60-70%.

Zijn glazen en metalen tubes goed om sigaren in te bewaren?
Als de sigaar goed was geconditioneerd voordat de tube werd gesloten, blijft de conditie voor langere tijd goed. Zodra de tube wordt geopend, zal de sigaar langzaam zijn vochtigheid verliezen en de vochtigheid van de buitenlucht aannemen. Sigaren in tubes die afgesloten zijn met kurk, zullen door de poreusheid van de kurk langzaam de luchtconditie van buiten aannemen.

Kunnen uitgedroogde sigaren hun oorspronkelijke smaak weer terug krijgen?
Het roken van een uitgedroogde sigaar is niet lekker. Hij smaakt scherp en het aroma lijkt verdwenen. De rookeigenschappen kunnen echter deels worden hersteld door de sigaar in een goede humidor met de juiste luchtvochtigheid te plaatsen. Na enige tijd zal de sigaar weer vocht opnemen. Het oorspronkelijk niveau zal helaas niet meer gehaald worden, maar de sigaar zal aangenaam te roken zijn.

Zijn er topjaren en mindere jaren, net zoals bij wijn?
Ja. Plantages kunnen te maken krijgen met slechte weersomstandigheden. Voor het binnengoed zijn de consequenties meestal niet al te groot, omdat het binnengoed gewoonlijk is samengesteld uit tabakken van meerdere plantages uit verschillende landen. Voor het dekblad is dit een ander verhaal. Als de oogst niet naar behoren is, is he voor sigarenmakers een enorme opgave om voldoende dekblad van uitstekende kwalitiet te vinden. In zo'n jaar overtreft de vraag het aanbod. Dat U als consument hier nauwelijks iets van merkt, is te danken aan de inventiviteit en vakmanschap van de sigarenmaker om toch de beste grondstofen te selecteren voor de sigaar.

Wat zijn after-dinnersigaren?
Anders dan de naam doet voorkomen, zijn dit geen sigaren die uitsluitend na een diner gerookt kunnen worden. Meestal zijn dit de wat ruimer bemeten modellen, zoals een corona, waarmee de fabrikant een proeve van bekwaamheid kan tonen. Een after-dinnersigaar geeft de melangeur alle ruimte om een sigaar te creëren met een perfecte balans tussen binnengoed, en- dekblad. Een after-dinnersigaar wordt vaak gerookt na een diner, al dan niet met een cognac of whisk(e)y, maar U kunt hier op ieder moment van de dag van genieten.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2017 - 2020 Rookwaren-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Meer informatie Accepteren
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser. Persoonsgegevens die worden verwerkt Rookwaren-online.nl kan persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van de diensten van Rookwaren-online.nl, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een contactformulier op de website aan Rookwaren-online.nl verstrekt. Rookwaren-online.nl kan de volgende persoonsgegevens verwerken: - Voor- en achternaam - Adresgegevens - Telefoonnummer - E-mailadres - Bedrijfsnaam - IP-adres - Bankrekeningnummer Waarom Rookwaren-online.nl gegevens nodig heeft Rookwaren-online.nl gebruikt uw persoonsgegevens in het kader van het uitvoeren van een met u gesloten overeenkomst van opdracht, doorgaans bestaande uit online verkoop van onze producten. Daarnaast kan Rookwaren-online.nl uw gegevens verwerken om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden. Hoe lang Rookwaren-online.nl gegevens bewaart Rookwaren-online.nl bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. - Van de Belastingdienst moeten we onze administratie met uw factuur-, betaal- en bestelgegevens 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen anonieme gegevens voor interne rapportages. - Als u zich hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief of toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan bewaren we die toestemming totdat u zich hiervoor uitschrijft. Ook als u op een gegeven moment beslist dat u de nieuwsbrief of gepersonaliseerde berichten niet meer wilt ontvangen, bewaren we het intrekken van uw verzoek. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem, voor interne rapportages. Google Analytics gegevens De standaard periode dat gegevens die afkomstig zijn uit cookies of advertenties bewaard worden is 26 maanden. Wilt u dat uw gegevens meteen verwijderd worden nadat u rookwaren-online.nl bezocht hebt? Neem contact met ons op via info@rookwaren-online.nl. Na het verwerken van de gegevens duurt het 24 uur voordat uw gegevens daadwerkelijk zijn verwijderd. Delen met anderen Rookwaren-online.nl verstrekt uw persoonsgegevens alléén aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met u, om websitebezoek in kaart te brengen of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. In kaart brengen websitebezoek Op de website van Rookwaren-online.nl worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Rookwaren-online.nl gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en indien nodig verstrekt aan derden. Daarnaast kunnen wij en onze advertentienetwerken en mediabureaus u advertenties tonen. Dat gebeurt op basis van uw eerdere bezoeken aan onze websites en de websites van derden. Wij en onze advertentienetwerken en mediabureaus verzamelen dan uw surf-, zoek-, en koopgedrag op basis van cookietechnieken, uw IP-adres en het advertentienummer dat gekoppeld is aan het apparaat waarmee u surft. Ten slotte bestaat de mogelijkheid dat Rookwaren-online.nl uw persoonsgegevens verstrekt als Rookwaren-online.nl hiertoe verplicht is als gevolg van een rechterlijk bevel of een andere wettelijke verplichting, een dagvaarding of een rechtszaak of als dat op een andere manier wettelijk verplicht is, of als we van mening zijn dat het noodzakelijk is ter verdediging van onze rechten, bijvoorbeeld om illegale activiteiten of inbreuken op ons beleid te voorkomen of te bestrijden. Cookiebeleid Het doel van het registreren van persoonsgegevens door Rookwaren-online.nl is het in kaart brengen van de activiteiten en behoeftes van onze klanten. Deze informatie kunnen wij gebruiken om onze producten en diensten te verbeteren. Wij verstrekken de gegevens aan derden zoals mediabureaus, zodat we persoonlijk advies kunnen geven of gerichte advertenties kunnen laten zien, bijvoorbeeld op basis van uw interesse in bepaalde producten. Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone. Als u hiermee instemt, wordt het bestand toegevoegd waarna de cookie helpt met het analyseren van het internetverkeer of u laat weten wanneer u een bepaalde website bezoekt. Over het geheel genomen helpen cookies ons om u te voorzien van een betere website, door ons in staat te stellen om toezicht te houden welke pagina's u nuttig vindt en welke niet. Een cookie geeft ons op geen enkele wijze toegang tot uw computer of enige informatie over u, met uitzondering van de gegevens die u kiest om met ons te delen. Welke cookies gebruiken wij? Functionele cookies of noodzakelijke cookies Dit soort cookies zorgen ervoor dat onze webshop naar behoren functioneert. Hierbij kunt u denken aan functionaliteiten zoals het winkelwagentje of het check-out proces. Analytische cookies Met deze cookies meten we statistieken in onze webshop. De data die uit deze analyses naar voren komt is volledig anoniem. We kunnen bijvoorbeeld zien hoeveel bezoekers onze website op 1 dag heeft gehad, maar niet welke personen onze website hebben bezocht. Wilt u niet dat wij uw cookies gebruiken? De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt meestal de instellingen van uw browser wijzigen om cookies te weigeren als dat uw voorkeur heeft. Dit kan voorkomen dat u ten volle kan profiteren van de website. Google Analytics Rookwaren-online.nl maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Rookwaren-online.nl bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacy beleid van Google voor meer informatie. U treft ook het privacy beleid van Google Analytics hier aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan rookwaren-online.nl te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Rookwaren-online.nl heeft hier geen invloed op. Rookwaren-online.nl heeft Google geen toestemming gegeven om via Rookwaren-online.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@rookwaren-online.nl. Rookwaren-online.nl zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren. Beveiligen Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door rookwaren-online.nl verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met rookwaren-online.nl op via info@rookwaren-online.nl.

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.